Közös ügyünk az állatok felelős tartása és védelme

Sajnos tény, hogy az örökbefogadható állatoknak van, hogy biztonságosabb, ha a menhelyen maradnak...

Összefoglaltuk 7 pontban a felelős állattartás alapjait.

Megtalálod

01

Felelősség

A felelősséged itt, hogy az állat jólétéről gondoskodj, tartalmas és boldog életet biztosíts számára. Része kell lennie annak, hogy állatunk ne okoz kellemetlenséget sem embertársainknak, sem más állatoknak.

02

Szeretet

Amit kapsz add is vissza! A mérgünket, rosszkedvünket nem kedvenceinken kell levezetni, ők nem tehetnek semmiről, ellenben a viselkedésed megrémítheti őket.

2
Megtalálod

03

Táplálás

Ahogy neked is, úgy az állatnak is táplálékra van szüksége az életben maradáshoz, energiára a mozgáshoz. Ahogy számodra is, úgy számára is a jó, megfelelő mennyiségű, minőségű élelem és természetesen az ivóvíz biztosítása a legfontosabb.

04

Mozgásigény

Az állatoknak életelemük a mozgás. Egyes fajták mozgásigénye eltérő és függ az életkortól is. Nem maradhat el egyetlen napra sem a séta, a futtatás és a játék sem.

4
Megtalálod

05

Egészség

Ahogy Te is, úgy Ők is betegeskednek. Legfontosabb dolgunk a megelőzésben rejlik. Védőoltások, külső és belső élősködők elleni védelem (féregtelenítés, bolha és kullancs riasztás) ma már nem luxus! Ha mégis megbetegszik kedvencünk, fordulj mielőbb állatorvoshoz, mert ezzel a betegség korai stádiumban sokkal könnyebben, gyorsabban és kevesebbért is gyógyítható.

06

Utódok

Az ivartalanítás fontos megelőzése a felelőtlen állattartásnak!! Felelősséggel tartozol állatodért és annak utódaiért is!

6
7

07

Környezet

A felelős állattartásnak az a lényege, hogy harmonikusan együtt tudtok élni, ebben a kapcsolatban ember és állat egyformán jól kell, hogy érezze magát, mindezt összehangoltan a környezetükkel.